Heb je pijn aan de voet? last van je enkels? een doorgezakte voet?  heb je een plat voet? vermoeide voeten? of last van je tenen?

Ga je dan naar een podotherapeut, podoloog of podoposturaaltherapeut in regio Nijmegen? 

Het verschil tussen een podotherapeut en podoloog leggen wij hieronder uit: 

 

De voetenzorg in Nederland en regio Nijmegen heeft zich de afgelopen decennia in hoog tempo ontwikkeld. Diverse beroepsgroepen zijn ontstaan, of hebben zich inhoudelijk verrijkt. Pedicure, podologie, podoposturale therapie, podo-orthesiologie, podokinesiologie, podotherapie. Maar wie kan het verschil nog uitleggen? En hoe merkt de klant het verschil in de verleende zorg?

 

De titel ‘podotherapeut’ is een door de wet BIG beschermde opleidingstitel (artikel 34) wat betekent dat iemand zich alleen zo mag noemen na het afronden van een wettelijk erkende 4 jarige HBO-bachelor. Deze opleiding moet door de NVAO geaccrediteerd worden. Een podotherapeut (paramedicus) valt onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 


Podotherapeuten kunnen lid  worden van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en kunnen zich inschrijven in het kwaliteitsregister Paramedici. In dit register zijn ook logopedisten, diëtisten e.a. wettelijk erkende beroepen opgenomen.
Hiermee is er een onafhankelijke borging van kwaliteit.

 

De titel podoloog/podologie is onbeschermd, iedereen mag zich zo noemen. Als iemand bijvoorbeeld in een schoenwinkel werkt en ook zooltjes verkoopt kan deze persoon zich podoloog noemen.  Of een voetverzorger die een cursus heeft gevolgd.
Er zijn ook registerpodologen en podoposturaaltherapeuten, deze hebben particuliere opleidingen/cursussen gevolgd op hbo niveau betreft bepaalde onderdelen van de podotherapie. Dit is niet het zelfde als een HBO Bachelor opleiding.
Er zijn bijvoorbeeld ook taal cursussen e.d. die op HBO niveau zijn.

 

Podotherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Podotherapeuten. De zorgverzekeraar zal meer vergoeden bij een podotherapeut dan een podoloog omdat het hoger opgeleid is en een beschermde titel heeft. 

 

 

Wist u dat (een) "podotherapeut" :

 

  • een beschermde titel is?
  • een geaccrediteerde vierjarige voltijd HBO-opleiding (Bachelor of Science) heeft gevolgd?
  • als enige voetspecialist is opgenomen in de Wet-BIG (artikel 34)?
  • voldoet aan de strenge kwaliteitseisen volgens het Kwaliteitsregister Paramedici en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP)?
  • belangrijk werk verricht in het voorkomen van amputaties bij mensen met suikerziekte?
  • klachten aan de enkels, knieën, heupen of rug behandeld, die voortkomen uit uw voeten?
  • graag samen met u zorgt voor een goede oplossing voor uw ‘voetproblemen’?

 

 

 

podotherapie Nijmegen & Oud-west

Contact:

info@podotherapienijmegenoudwest.nl

06-44111283

 

Podotherapie Nijmegen: Marialaan 352

Podotherapie Nijmegen Noord: Griftdijk 19

Podotherapie Beek-Ubbergen: Verbindingsweg 8 

Podotherapie Nijmegen

Podotherapie Oud - West

Podotherapie Beek-Ubbergen

Podotherapie Nijmegen - Noord