Podotherapie en Sport : Een podotherapeut behandelt topsporters van elk niveau, die klachten hebben van de onderste extremiteit van het bewegingsapparaat (van tenen tot onderrug) of klachten hebben die een relatie hebben met de onderste extremiteit. Ook geeft een sport podotherapeut preventief advies aan sporters bij het uitoefenen van hun sport. De sport podotherapeut richt zich op de sporter en de omstandigheden waaronder gesport wordt. Bij podotherapie Nijmegen worden veel hardlopers, hockeyers , tennissers en voetballers gescreend.

Kinderpodotherapie: Twijfelt u over de stand van de voeten of over het lopen van uw kind, neem dan contact met ons op. Kinderpodotherapie is de specialisatie op het gebied van kinderen en podotherapie. Onze podotherapeut zal indien nodig met een therapie starten. De houding van kinderen is over het algemeen beter te corrigeren dan volwassenen omdat deze nog flexibeler zijn. Bij kinderen met stand- of houdingsafwijkingen ontstaat altijd de vraag of de afwijking binnen de norm valt of er buiten. Er zijn standsafwijkingen in voeten, knieën, heupen en rug die bij vroegtijdige herkenning goed en eenvoudig kunnen worden behandeld en verbeterd, bijvoorbeeld met steunzolen voor kinderen.

Bedrijfspodotherapie:  Een groot aantal van de mensen die veiligheidsschoenen hebben, draagt steunzolen. De regelgeving omtrent steunzolen in veiligheidsschoenen is flink aangescherpt. Iedere schoen heeft specifieke wettelijke eisen om de veiligheid tijdens werkzaamheden te waarborgen. Indien steunzolen worden gedragen, moet zowel de veiligheidsschoen als de steunzool aan deze wettelijke eisen voldoen. Er kunnen zich ernstige ongelukken voordoen wanneer “normale” steunzolen (gemaakt voor confectieschoenen) in veiligheidsschoenen worden gedragen omdat deze niet voldoen aan de veiligheidseisen. Dat wil zeggen: Normale steunzolen mogen niet in veiligheidsschoenen gedragen worden. Er moeten dus Veiligheidszolen vervaardigd worden voor werkschoenen.

Manuele therapie van de voet is een techniek die door steeds meer podotherapeuten wordt toegepast. In sommige gevallen zorgt een blokkade in één of meer gebieden in de voet er voor dat deze niet optimaal kan  functioneren. Om dergelijke blokkades op te heffen kan een manipulatietechniek gebruikt worden. Hierbij wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. De manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie (b.v. een taping, zool, etc.)