Podotherapie Nijmegen & Oud-West & Beek-Ubbergen is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. 

 

Eerste afspraak:

Wij zijn direct toegankelijk en om die reden heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig, mocht u deze wel hebben gekregen dan verzoeken wij u om deze mee te nemen.

 

Legitimatiebewijs: In verband met de Wet burgerservicenummer in de zorg zijn wij genoodzaakt om een geldig legitimatiebewijs te vragen bij uw eerste afspraak: een geldig paspoort , rijbewijs of ID-kaart. Meer informatie treft u op de site: www.rijksoverheid.nl (onderwerp: bsn in de zorg).

 

Zorgpolis: Het is raadzaam op voorhand van uw eerste afspraak uw zorgpolis door te nemen zodat u op de hoogte bent van wat u vergoedt krijgt voor podotherapie. Podotherapie wordt vaak vanuit de aanvullende verzekering vergoed en gaat NIET van uw eigen risico af.

Voorbeeld van hoe een eerste onderzoek eruit kan zien:

De podotherapeut voert een een vraaggesprek(anamnese) uit, waarna een uitgebreid onderzoek volgt met als doel de oorzaak van de klacht te achter halen. Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Afnemen van een vraaggesprek/anamnese door de podotherapeut
  2. Inspectie voeten, knie- en rug
  3. Inspectie van de onderzijde voeten met behulp van een podoscoop (spiegelplaat)
  4. Palperen van de anatomische structuren.
  5. Functie-onderzoek van de voeten, knie, heup en/of rug
  6. Voetmeting met behulp van een 3D-scanner
  7. Analyseren van een 3D drukmeting
  8. Schoeninspectie
  9. Opstellen behandelplan
  10. Bespreking van de gevonden diagnose en mogelijke therapeutische therapieën. 

De podotherapeut zal in overleg de bevindingen samenstellen in een arts rapportage en vervolgens versturen naar de huisarts/verwijzer.