Steunzool aanmeten bij de podotherapeut Nijmegen

steunzool op maat
Steunzool aanmeten

Podotherapeutische steunzolen : ook wel correctiezolen of inlegzolen genoemd, kunnen u helpen om van uw voetklachten af te komen. De zolen ondersteunen uw banden, spieren en gewrichten om u beter en comfortabeler te laten lopen. Ook kunnen ze uw stand en looppatroon verbeteren. 

Podotherapeutische zolen worden specifiek voor uw voeten gemaakt. Hiervoor maken wij gebruik van zeer nauwkeurige 3D scantechniek.  Afhankelijk van uw behoeftes kunnen uw zolen aangepast worden. Voor sporters maakt de (sport)podotherapeut speciale sportzolen: deze bestaan uit een ander materiaal, voor een betere demping en grip te tijdens uw sportactiviteiten.

 

 

 

 

 

Hoe worden steunzolen gemaakt? 

 

Bij een bezoek aan de podotherapeut wordt grondig onderzoek gedaan naar de oorzaak van jouw klachten, inclusief een drukmeting om de drukpunten te beoordelen en de voetstand te meten. Als blijkt dat steunzolen een oplossing zijn, zal de podotherapeut deze ter plekke voor u aanmeten.

Voor het aanmeten van steunzolen wordt gebruikgemaakt van een 3D voetscan. Deze scan maakt een nauwkeurige digitale afdruk van je voeten, die als basis dient voor het ontwerp van de steunzolen. De podotherapeut modelleert/ontwerpt de steunzolen specifiek om je klachten te verminderen. Zodra het digitale ontwerp gereed is, worden de steunzolen machinaal gefreesd, waardoor zelfs de kleinste aanpassingen precies worden uitgevoerd. 

Bij de vervolgafspraak levert de podotherapeut de op maat gemaakte steunzolen aan je. tijdens de na controle afspraak kan de steunzool op maat altijd nog aangepast worden op uw wensen.

 

 

Wanneer worden steunzolen toegepast?

De podotherapeut kan steunzolen in veel situaties toepassen. Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van klachten waarbij zooltherapie mogelijk is:

 

steunzool voor hielspoor

steunzool voor platvoeten

steunzool voor hallux valgus

steunzool voor fasciitis plantaris

steunzool voor achillespeesklachten

steunzool voor metatarsalgie

steunzool voor voorvoetklachten.

steunzool voor hielklachten

 steunzool voor overbelasting klachten.

 

Steunzool aanmeten