Met de best bijpassende behandelmethoden/therapieën probeert de podotherapeut de klacht te verhelpen, hier wordt aangegeven welke therapieën bij  Podotherapie Nijmegen & Oud-West & Beek-Ubbergen worden toegepast.

Podotherapeutische zolen : ook wel steunzolen of inlegzolen genoemd, kunnen u helpen om van uw voetklachten af te komen. De zolen ondersteunen uw banden, spieren en gewrichten om u beter en comfortabeler te laten lopen. Ook kunnen ze uw stand en looppatroon verbeteren. 

Podotherapeutische zolen worden specifiek voor uw voeten gemaakt. Hiervoor maken wij gebruik van zeer nauwkeurige 3D scantechniek.  Afhankelijk van uw behoeftes kunnen uw zolen aangepast worden. Voor sporters maakt de (sport)podotherapeut speciale sportzolen: deze bestaan uit een ander materiaal, voor een betere demping en grip te tijdens uw sportactiviteiten.

 

Podotherapeutische slipper of sandaal: Wij maken van uw steunzool een op maat gemaakte slipper en/of sandaal. Hiermee wordt de therapietrouw vergroot en zal u als patiënt minder klachten ontwikkelen. U kan zelf een keuze maken uit verschillende modellen, kleurcombinaties en materialen. Op deze manier creëert u naar uw eigen smaak een slipper en/of sandaal. In overleg met uw podotherapeut wordt de keuze van het bandje (schacht) bepaald.

Schoenadvies: De schoenen waarop u loopt vormen de basis voor een succesvolle aanpak van uw voetproblemen. Zere voeten ontstaan vaak door het dragen van de verkeerde schoenen. De podotherapeut zal op basis van uw klachten een passend schoenadvies geven, eventueel in combinatie met een podotherapeutische zool.

Oefentherapie kan voor u de oplossing zijn. Voor uw klachten wordt een passende behandeling  uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten. Oefentherapie maakt u bewuster van die alledaagse verrichtingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen.  Tijdens uw behandeling krijgt u advies hoe u klachten in de toekomst kunt voorkomen. U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren, ook verbetert u uw houding.

Loopanalyse: De loopanalyse is geschikt voor iedere wandelaar of hardloper om klachten te verhelpen of te voorkomen. Tijdens het eerste onderzoek wordt er gekeken naar het gangpatroon. Direct worden je loopanalyse geëvalueerd en worden er tips meegegeven om stabieler te lopen

Taping: is een tijdelijke therapie die toegepast kan worden bij overbelasting van spieren en pezen. Denk hierbij aan verschillende sportblessures, maar bijvoorbeeld ook aan hielspoor.

Manuele therapie van de voet is een techniek die door steeds meer podotherapeuten wordt toegepast. In sommige gevallen zorgt een blokkade in één of meer gebieden in de voet er voor dat deze niet optimaal kan  functioneren. Om dergelijke blokkades op te heffen kan een manipulatietechniek gebruikt worden. Hierbij wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. De manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie (b.v. een taping, zool, etc.)

Instrumentele voetbehandeling : De podotherapeut kan huidklachten behandelen zoals likdoorns, eeltplekken, wratten, schimmelnagels en ingegroeide nagels door middel van een instrumentele behandeling. De behandelaar zal niet alleen de symptomen bestrijden, maar ook de oorzaak van het probleem aanpakken. Zo wordt voorkomen dat een likdoorn of eeltplek steeds terugkomt. Eventueel wordt een podotherapeutische zool of een orthese voor u gemaakt.